PELLET Mİ YOKSA KÖMÜR MÜ ? | Ayancık Ahşap

PELLET Mİ YOKSA KÖMÜR MÜ ?

Dünyanın çok hızlı bir şekilde değişmesi ile birlikte yaşadığımız çevre de beraberinde kirlenmeye, kirlenme sonucunda da küresel ısınma gibi oldukça tehlikeli olan sorunlara kucak açıyor. Özellikle yaygın olarak kullandığımız petrol ve kömür gibi fosil esaslı yakıtlar bu tehlikenin daha da büyümesine olanak sağlıyor.

Bu kısıtlı yakıtların bitmemesi ve küresel ısınmanın durdurulması adına “insanlık” olarak yapmamız gereken şeylerin başında doğayı korumak ve mevcut kaynakları ekonomik kullanmak geliyor.

Peki ya nasıl?

Artan yenilenemeyen kaynakların kullanımını durdurmak veya azaltmak adına kullanılan önemli bir yakacak olan pellet, son zamanlarda alternatif bir enerji kaynağı olarak karşımıza çıkmaktadır.
 

Pellet mi yoksa kömür mü daha avantajlı?

Pellet yakıtının avantajları saymakla bitmez ama öncelikle kömüre nazaran avantajlarını anlatmakta yarar var. Teknik olarak araştırma yapıldığı zaman pellet, kömür gibi fosil yakıtlara göre çok daha avantajlı ve uygun fiyatlı bir yakıttır. Ayrıca pellet yakıtının zehirli bir gazı bulunmadığı için doğaya zarar vermemektedir.

Ekonomik

Odun peletleri ekonomik bir yakıttır, temiz, kullanımı kolay ve büyük kalori değeri vardır.

Isıtıcı

Kule Şömine ile iç ve dış mekan ısınma ihtiyaçlarınız için tasarruf yapar, daha uzun yakıt performansı elde edersiniz

Uzun ömürlü

Başlangıç tableti ile kolayca tutuşur, daha uzun süre ısı performansı sağlar.