MOBİLYADA AHŞAP KALİTESİNİ NASIL ANLARIZ? | Ayancık Ahşap

MOBİLYADA AHŞAP KALİTESİNİ NASIL ANLARIZ?

Ahşap mobilyalar son yıllarda en çok kullanılan mobilya türleri arasında. Her alana ve her mobilya tarzına uygun olan ahşap mobilyalar, aynı zamanda da kaliteli ve dayanıklı olması nedeni ile sıklıkla kullanılmaya son hızla devam ediyor. Peki ya ahşap mobilyalar gerçekten kaliteli mi? veya MDF ahşap dediğimiz mobilyaların kalitesini anlayabiliriz? gelin birlikte MDF ahşabın kalitesini kontrol etmeyi öğrenelim.

MDF Nedir?

Çeşitli ahşap kalıntılarının ufak parçacıklar haline getirilerek yüksek ısı ve basınç ortamında çeşitli yapıştırıcılar aracılığı ile plaka haline getirilmesine MDF denmektedir. 

En Önemli Özellik Ağırlık

MDF ahşap, diğer ahşap türlerine nazaran daha ağır bir malzemedir. Özellikle yatak odası takımları ve yemek odası takımlarında kullanılan bu ahşap malzemesinin gerçek MDF olup olmadığını ağırlığına bakarak anlayabilirsiniz. 

Detayları İncelemek

Detayları incelemek her zaman görülmeyeni görmemize yardımcı olacaktır. Mobilyalarda MDF’lerle en fazla karıştırılmakta olan suntalamın arasındaki farkı anlayabilmek adına mobilyada kaplamanın yapılmadığı yerlere göz gezdirmek yararlı olacaktır. Bilgisayar masası ve çekmece arkaları gibi daha görünmeyen yerleri kontrol etmenizde fayda var. Eğer bu alanlarda hava kabarcıkları görüyorsanız, muhtemelen o anlar sunta ile kaplanmış alanlardır ve bu nedenle de ürünün kalitesi düşmüş olcaktır.

Ahşapta Üretim Belgesi Çok Önemli

Sadece ahşap değil her mobilya seçiminizde ve kararınızda alışveriş yapacağınız mobilya firmasının üretim belgesini kontrol etmenizde fayda var. Ayancık Ahşap yüzyıllar boyudur süregelen ahşap kalitesi ve şıklığı ile dilediğiniz her türlü ahşap mobilyayı ve ahşap dekorasyon ürününü, tamamen size özel olarak üretebileceği gibi var olan ürünlerini de size uyarlayabilmektedir.