MOBİLYA ÜRETİMİNDE EN ÇOK KULLANILAN AHŞAP | Ayancık Ahşap

MOBİLYA ÜRETİMİNDE EN ÇOK KULLANILAN AHŞAP

Gelin birlikte hangi ağacın mobilyacılık sektöründe daha fazla kullanıldığını birlikte okuyalım

İnsanlık tarihinin çok eski dönemlerinden beri ahşap, hem mimari de hem de mobilyada en çok kullanılan hammadde olmuştur. Kullanışlı ve aynı zamanda da şık bir görünüm elde edilmesini sağlayan ahşap, doğanın bize sunmuş olduğu en büyük armağan olan ağaçtan üretilmektedir. 

Gelin birlikte hangi ağacın mobilyacılık sektöründe daha fazla kullanıldığını birlikte okuyalım. 

1- Gürgen Ağacı

En dayanıklı olan ağaçlardan biridir. Ülkemizde Karadeniz bölgesi ve Doğu Anadolu bölgesi olmak üzere iki farklı bölgede yetişir. Gürgen ağacı, sağlam yapısı sayesinde mobilya ve ahşap malzeme üretiminde sıklıkla kullanılır. Sert yapısı ile aşınmalara karşı dayanıklı olan gürgen ağacı, diğer ağaçlara göre zor işlenebilir olsa da deneyimli ustalar tarafından kolay bir şekilde işlenebilmektedir.

2- Meşe Ağacı

Sağlam ve dayanıklı bir ağaçtır. Kendine has bir rengi bulunmaktadır. Bu nedenle de mobilyalarda da farklı bir şıklığa sahiptir. Ayrıca dayanıklı yapısından dolayı mobilyalara ek olarak merdiven, kapı, pencere ve hatta köprü yapımında da kullanılır.

3- Ceviz Ağacı

Esnek bir ağaçtır. Kolay işlenebilen ve aynı zamanda da renginden dolayı mobilya modelleri üretiminde sıklıkla kullanılır. Klasik mobilya modellerinin en çok tercih edilen ağacıdır. Özellikle oyma ve işlemelerde işe yaramaktadır.