KDV'de %10 İNDİRİM KAMPANYASI | Ayancık Ahşap

KDV'de %10 İNDİRİM KAMPANYASI

KDV’de %10 İNDİRİM KAMPANYASI

Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak; Çanakkale’de katıldığı bir toplantıda mobilya sektöründe uygulanan KDV indiriminin yüzde 18’den yüzde 18’e indirildiğini söyledi.

MOBİLYADAKİ KDV DÜŞÜRÜLDÜ

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda “Türkiye İçin Değişim Başlıyor” buluşmaları kapsamında gerçekleştirilen programa Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, Halkbankası Genel Müdürü Osman Arslan, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas gibi iş insanları da katıldı.

    Yılın ilk ekonomi zirvesinde iş insanları ile bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ‘Türkiye İçin Değişim Başlıyor’ buluşmasına konuşmacı olarak katıldı. Konuşmada, KDV’lerdeki düşüşlerin müjdesini veren Albayrak, mobilyadaki KDV’nin yüzden 18’den yüzde 8’e indirildiğini açıkladı. Albayrak yaptığı konuşmada; “Çanakkale’de tarım ve sanayinin yanında önemli oranda da mobilyacılık sektörü de var. Tabii geçtiğimiz haftalarda Kayseri’deydik. Orada da çok yoğun bir mobilya üretimi var. Orada da bu konu gündeme geldi. Bugün bir müjdeyi daha açıklayalım istiyoruz. İşte o manada baktığımızda mobilya sektörünün ciddi oranda KDV’yi yüzde 18’e indirelim yönünde bir talebi olmuştur. O ziyaret kapsamı sonrasında Gelir İdaresi Başkanımız, tüm sektör, mobilyacılar burada büyük bir beklenti içerisinde; güzel bir adım bekliyor. Bu bağlamdaki çalışmalarımız, Gelir İdaresi Başkanımız, tüm ekip çalışmalarımız sonunda bir noktaya geldik. Bugün buradan mobilyacılık sektörü için de güzel bir haber olan mobilyadaki KDV’yi yüzde 18’den yüzde 8’e düşürdüğümüzün haberini paylaşmak istiyorum” ifadelerini kullandı.