HER ALANDA KULLANILAN AHŞAP LAMBRİ | Ayancık Ahşap

HER ALANDA KULLANILAN AHŞAP LAMBRİ

Kereste çeşitleri kendi içinde birçok çeşide ayrılmaktadır. Her türlü alanda kullanılan keresteler, inşaattan mobilyaya kadar her türlü ihtiyacımızı karşılamaktadır. Peki ya, ahşabın en kullanışlı hali olan lambri ne demektir ve özellikleri nelerdir? Gelin birlikte bu konu hakkında bir inceleme gerçekleştirelim. 

Lambri Nedir?

Ahşap, lambri iç ya da cephe duvar kaplaması için kullanılan panel-kaplama sistemidir. Birçok farklı model, renk ve çeşitlerde bulunabilmektedir. Genellikle ahşap lambriler yapılırken kiraz, fındık, ladin,meşe gibi farklı ağaç türlerinden yapılabilmektedir.

Ahşap lambriler, dayanıklıdır, kolay temizlenir ve ısı-nemden etkilenmez. Lambriler, eksiz tohumdan kesildiği için parçasına solid denmektedir. 

Lambriler genellikle 2-3 santimetre kalınlığına sahip ortalama 8 cm genişliğinde olan fırınlanarak ya da fırınlanmadan tüketiciye sunulan ürünlerdir. İç mekan, teras ve balkon gibi alanlarda duvar-tavan kaplamaları olarak kullanılan lambriler, mekanlarınıza doğal ve estetik olarak yükseklere çıkarmaktadır.  Duvar ve tavan kaplamaları odaları daha sıcak ve rahat kılar.

Lambri Özellikleri Nelerdir?

Ahşap, tarihin çok eski zamanlarından beri hem mobilya hem inşaat hem de diğer endüstriyel alanlarda sıklıkla kullanılan ve hatta en çok kullanılan yapı malzemedir. Lambri de olduğu gibi daha birçok alanda kullanılan ahşap, ısı yalıtımını en iyi yapan, bakteri barındırmayan ve küf tutmayan ana malzemedir.

Bu nedenle de dış alanlar için seçeceğiniz (lambri) ahşaplar, mevsim şartlarından çok fazla etkilenmeyecektir. Uzun süre sağlam ve dayanıklı bir şekilde kullanıma olanak da sağlayacaktır. 

Aynı zamanda da, çalışma ortamlarında ahşap yalıtkan bir malzeme olduğundan insan vücudundaki statik enerjiyi emer. Psikolojik rahatlık sağladığı için kaza sayısının azaldığı tespit edilmiştir.

Ayancık Ahşap, Karadeniz Bölgesi’nde ve hatta tüm Türkiye’deki ahşap ihtiyaçlarını karşılayan bir depodur. Sizler de Ayancık Ahşap ile iletişime geçerek kendinizi ve evinize en uygun lambri modellerinizi yaptırabilirsiniz.