EVLERDE AHŞAP SEDİR KULLANIM TAVSİYELERİ | Ayancık Ahşap

EVLERDE AHŞAP SEDİR KULLANIM TAVSİYELERİ

Anadolu kültüründe geçmişten bugüne kadar gelen en önemli mobilyalardan biriside “sedir”dir. Özellikle doğu kültürünün hakim olduğu ev dekorasyonlarında sedirin yaygın bir şekilde kullanılması algısı son dönemlerde yıkılmaya başlamıştır. Modernleştirilerek kullanılan ve artık birçok evde bulunan sedir modelleri, daha çok kişinin kendi zevkine göre dekore edilmiş evlerde sıklıkla görebiliyoruz. Bu nedenle de diyebiliriz ki; sedir modelleri farklı yapı ve dekoratif özelliklerle, son zamanlarda etnik yapısından sıyrılarak daha modern ve şık bir hale getirilebiliyor. 

Evlerin veya dış alanların her bir bölümünde kullanılmaya elverişli olan sedir modelleri, otantik havası ile estetik bir görüntü sunabiliyor. Peki bir mobilyanın sedir olup olmadığını nasıl anlayabiliriz? Sedirler nasıl mobilya türleridir? Ayancık Ahşap hangi tür sedir modelini sunmaktadır? Gelin birlikte bu sorularımıza, yazımızın içerisinde cevap verelim. 

Sedir ismi düşünüldüğü zaman hemen hemen herkesin aklına ahşap kollara sahip ve etnik kumaşlarla kaplanmış olan uzun bir koltuk biçiminde yapı gelmektedir. Bu teze bakılarak söyleyebiliriz ki, sedirlerin en karakteristik özellikleri ahşaptan yapılmış olmasıdır. Ahşabın özel yapısı ve kullanışlı olma özelliği ile çok uzun seneler sağlam ve aynı zamanda da ilk günkü gibi kullanılabilen sedirler, Ayancık Ahşap kalitesi ile birleşince ortaya muhteşem görünüme ve kaliteye sahip ürünlerin çıkmasına sebebiyet vermektedir. 

Sedir Türleri Nelerdir?

Ahşap sedirler, diğer sedirlere göre -diğer malzemelerden yapılan- çok daha kaliteli bir görünüme sahip olmasının yanı sıra çok daha sağlamdır. Ahşabın tüm teknik özelliklerini içinde barındıran ve bu sayede de kullanılabilirliği ilk günkü gibi olan ahşap sedir modelleri, oturma odası, salon gibi alanlarda kullanılabilirken; bahçe, teras ve mutfak gibi alanlarda da sıklıkla kullanılabilir. 

Sedir seçimi yaparken hangi alanda kullanacağınıza karar vermeniz, ahşap sedirinizi hangi modelde alacağınıza veya yaptıracağınıza karar vermenizi kolay bir hale getirecektir. İç mekanlar için daha minimal ve işlevsel sedirler seçerken bahçeleriniz için daha büyük ve sandıklı ahşap sedirler kullanmanız, alanı çok daha iyi yönetmenize olanak sağlayacaktır. 

Diğer bir sedir türü ise yataklı ahşap sedirlerdir. Hem iç alanlar için hem de dış alanlar için uygun olan yataklı ahşap sedirler, gelen misafirleriniz için hem oturma alanı hem de yatak olabilmektedir. 

Ayancık ahşap kalitesi ile evlerinize girecek olan ahşap sedir modelleri, isteğinize uygun olarak zevk ve evlerinize göre tasarlanarak üretilebilmektedir. Ağacın en kaliteli yerinden alınarak ahşaba, ahşaptan da sedire dönüştürülen sedir modelleri, şık görüntüsü ve işlevsel kullanımı ile Ayancık Ahşap’ta sizleri bekliyor. Web sitesi üzerinden veya telefon numarası üzerinden ayancık Ahşap ile iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz.