AYANCIK AHŞAP NEDEN PELET ÜRETİYOR ? | Ayancık Ahşap

AYANCIK AHŞAP NEDEN PELET ÜRETİYOR ?

Modern çağın en büyük sorunlarından bir tanesi şüphesiz ki doğal kaynak sorunudur. Doğada var olan yenilenebilir ve yenilemez yakıtların kullanımı özellikle bizim ülkemizde sorunlara yol açmaktadır. Bunun yanı sıra çağımızda küresel ısınma ve ozon tabakasının delinmesi gibi çok büyük problemler vardır ve dünyamız bu problemler ile karşı karşıyadır. Bu tür insan yapımı olan problemlerin de başlıca nedenleri arasında petrol ve kömür gibi ana maddesi fosil olan kaynakların kullanılmasıdır. Ve bu tür yenilenemeyen kaynaklar kullanıldıkça küresel ısınma hızında ivme artmaya devam edecek gibi gözüküyor. Peki bunun çözümü nedir diye soracak olursanız, aslında çözümü oldukça basit. Tamamen doğal ve yenilenebilir kaynakların kullanılması ve dünyada daha fazla yaygınlaşması. Biz Ayancık Ahşap ailesi olarak bu sorunları çok iyi çözümleyebildiğimizden dolayı yurtdışında uzun süredir var olan ve kullanılmaya başlayan “pelet” yakıtını ülkemize getirerek üretimini yapmaya başladık. Tamamen doğal olan ve doğaya hiçbir zararı olmayan peletin gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Türkiye’nin her yerine ihracatını yapmaya başladığımız pelet, son dönemlerde en çok kullanılan yakıtlardan birisi haline gelmiştir.

 

PELET TAM OLARAK NEDİR?

   Pelet her türlü endüstriyel ve tarımsal atıkların kurutulup yakacak haline getirilmesine verilen isimdir. Basınç altında oluşturulur  ve istenilen forma kavuşturulur. Genellikle 6-10 mm çapında, 10-50 mm uzunluğunda sıkıştırılmış; talaş, odun yongaları, ağaç kabuğu, fındık, badem, ceviz kabukları gibi doğal ürünler ve atıklardan elde edilen bir yakıttır. Peletler çok yoğun ve küçük rutubette olması nedeniyle çok yüksek bir yanma verimliliği olan bir yakıt tipidir. 

 

PELET BAŞKA NERELERDE KULLANILIR ?
   

Doğaya her geçen gün biraz daha zarar veriyoruz. Ve bunu bildiğimiz içinde alternatif enerji kaynaklarına yönelmeye başladık. Bunlardan en ucuz maliyetli ve kullanışlı olanı pelet(bio-kütle). Yakıt olarak kullanıldığı zaman doğaya hiçbir zararlı madde salgılamayan pelet yakıtı, Ayancık Ahşap’ın sizin ve doğamız için yapmış olduğu en güzel üretimlerden bir tanesi. 
   

Geri dönüşümün her alanda önem kazanması ile birlikte yakıt alanında da önem kazanması nednei ile ortaya çıkan peletler, hammadesi doğal kaynaklar olduğundan dolayı gönül rahatlığı ile yaşamızın her alanında kullanılabilir. Doğal bir yakıt olan pelet; evde, sobalarda, kalorifer kazanlarında, sanayide, ekmek fırınlarında ve daha birçok alanda kullanılmaktadır. Ek olarak da kullanım oldukça basit ve kolaydır. Bunların yanı sıra belki de doğaya en büyük zararı veren büyük fabrikalar ve daha büyük sanayi işletmelerinde ısınmada kullanılarak doğamız için elimizden gelen en büyük iyiliklerden birini yapmış oluruz.

ÖZELLİKLERİ NELERDİR ?
   

Diğer yakıtlara göre en ucuz yakıt çeşidi pelettir. Bu yüzden de yenilenebilir olmasının faydası ile birlikte geleceğin yakıtı olarak adlandırılmaktadır. Özellikle doğal olması nedeni ile evlerde gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Tek bir dönemde 3,5 ton odun yerine 1 ton pelet ile ısınma ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Ve ek olarak da pelet, doğalgaz gibi kontrollü bir yakıttır. Sizin istediğiniz ölçülerde ve üst düzey verimlilik ile kullanılabilir. Ve kullanılan hiçbir bacada kirlilik bırakmadığından son derece temiz bir yakıttır.