AHŞAP YER DÖŞEMESİ NASIL YAPILMALIDIR? | Ayancık Ahşap

AHŞAP YER DÖŞEMESİ NASIL YAPILMALIDIR?

Ahşap yer döşemeli diğer bir ismi ile ahşap zemin kaplamaları; hem ahşabın güzel görüntüsünden faydalanarak şık bir ortam yaratmak hem de ahşabın tüm faydalı özelliklerini kullanmaya yöneliktir. Ahşap zemin kaplama dediğimiz zaman akla “lamine parke ve ahşap deck ürünler” gelmektedir. 

Yüzde yüz doğal olan ve yüzde yüz doğal malzemelerden oluşturulan ahşap yer kaplamaları, birçok faydalı özelliği ile son zamanlarda en çok kullanılan ana malzemelerden biri haline gelmeye başladı. Hem ev içerisinde hem de ev dışında gerek yer kaplaması gerekse de diğer tüm alanların kaplaması olarak kullanılabilecek olan ahşabın; gelin birlikte faydalı özelliklerine bir göz gezdirelim.

Ahşap Yer Kaplamasının Avantajları Nelerdir?

Ahşap yer döşemeleri, yüzde yüz ahşaptan yapıldığı için piyasada bulunan en sağlıklı ve en faydalı zemin kaplama türüdür.
Doğal olması ve şık görünmesi sayesinde, her türlü ev dekorasyonuna uyum sağlar. 
Doğal olması ve bakımı oldukça kolay olması sayesinde, ömür boyu kullanım rahatlığı sunmaktadır. Ahşap dayanıklı bir yapı malzemesidir.

Ahşap Yer Kaplamasının Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Uzun süreli hatta ömür boyu kullanım süreniz, ahşap yer kaplamanıza yapmış olduğunuz bakımla ilgilidir. Çok basit yöntemler ile aralıklı yapacağınız bakımlar, ahşap yer kaplamanızı çok uzun süre kullanmanıza ve tasarruf etmenize yardımcı olacaktır.

Mekan ısısı: Ahşap da doğal bir malzeme olduğu için tıpkı insan sağlığı gibi belirli kuralları bulunmaktadır. Örneğin ahşap yer döşemesinin uzun süreler kullanılabilmesi için oda sıcaklığının 25 derecede sabitlenmesinde fayda var. Aynı zamanda da nem oranının %60’ı geçmemesi ahşap zemin kaplamalar için oldukça önemlidir. Tüm bu kurallar, insan sağlığı için belirlenen standart kurallar arasında da yer almaktadır.

Havalandırma: Çok fazla güneşe ve neme maruz bırakmadan ahşap zemin kaplamasının bulunduğu odayı en az iki haftada bir yarım saatlik periyotlarla havalandırmak, zemininizin nefes almasını sağlamak; uzun süreli kullanım için gereklidir. 

Sistre ve cila yapmak: Ahşap oldukça avantajlı bir yapı malzemesidir. Hiçbir zaman modası geçmeyen ahşap yer kaplamaları, zamanla solabilir ancak yapacağınız sistre ve cila ile eski haline getirmeniz mümkün. Sistre, zeminin zımparalanıp boşluklarının doldurularak yüzeyin pürüzsüz hale getirilmesine verilen isimdir. Sistre işleminden sonra cila yapılır.