AHŞAP OYUN ALANLARI | Ayancık Ahşap

AHŞAP OYUN ALANLARI

Ahşap Oyun Alanları ve Ahşap Parklar Bebeklik döneminden itibaren bireylerin en büyük ihtiyaçlarının başında oyun oynamak gelmektedir. Bebekler kendilerini yavaş yavaş tanımaya ve etrafındaki cisimleri ayırt etmeye başladıkların itibaren geliştirilen ve oynatılan tüm oyunlar, onların hayat yolculuğundan bir artı olarak beraberlerinde gitmektedir. Aynı zamanda da bebeklik çağını atlatmış, bilinçli bir şekilde hayatına devam eden çocukların da en temel ihtiyaçlarından bir tanesi oyun oynamaktır ve bu yadsınamaz bir gerçekliktir.

Çünkü oyun, kişinin hem bilincini yönetirken hem de hayal dünyasını şekillendirerek geleceği için bir yol çizmesini kolaylaştıran bir eylemdir. Özellikle son yıllarda çocuk ve bebek gelişimi hakkında ebeveynlerin edinmiş olduğu bilgiler bu tip yönlendirmeleri ve girişimleri desteklemektedir. Eskiye nazaran oldukça daha fazla dikkat edilen bebek ve çocuk gelişiminde, çocuk parklarının ve oyun alanların da önemi en az oyun oynama eylemi kadar önemli olduğu kanıtlanmış bir gerçektir.

Yurt dışından getirilen ve plastik içeren mini oyun alanları görünürde ne kadar masum olsa da aslında içermiş olduğu zararlı ve yabancı maddeler nedeni ile çocuğunuzun  gelişimini olumsuz yönde etkilemektedir. Aynı zamanda da belediyelerin kurmuş olduğu veya site gibi geniş alanlarda kurulan büyük park alanları da bu tehlikenin en büyük taşıyıcıları. Ne yapmamız gerekiyor? Bu sorunun cevabı elbette ki çocukların ve bebeklerin oyun zamanlarından kısıtlılık veya oyun oynama eylemlerini engellemek değil. Bu sorunun cevabı; doğal olanı bulmak.

Evinizde veya evinizin bahçesinde oluşturacağınız ahşaptan yapılmış park veya oyun alanları ile çocuğunuza daha sağlıklı bir alan yaratabilirsiniz. Ahşap, doğal olması ve doğal yollarla işlenmesi nedeni ile bakteri ve mikrop üretimi yapmamakta aynı zamanda da kanserojen maddeler içermemektedir. Ayancık Ahşap markasının kişilere özel olarak üretmiş olduğu oyun bahçesi, oyun alanı veya parklar bununla birlikte özel su bazlı boyalar ile boyandığı için zararlılığı minimuma indirilmiş ve hatta sıfırlandırılmıştır.

Tamamen çocukların korunaklı bir şekilde oyun oynaması için tasarlanan ve üretilen Ayancık Ahşap park ve oyun alanları yüzde yüz yerli malı oluşu nedeni ile de diğer plastikten yapılmış alanlara göre bir adım öndedir. Sıcağa ve soğuğa oldukça dayanıklı bir yapıda olan ahşap sayesinde ister evinizin içerisinde isterseniz de dışarıda kullanabilme özelliği bulunan park ve oyun alanları; tamamen çocukların sağlığı düşünülerek tasarlanmakta ve üretilmektedir.

İşinde uzman birçok çalışanın bulunduğu Ayancık Ahşap uzun yıllardan beri bu iddiasını koruyarak özellikle çocuklar ve bebekler için kullanılacak olan eşyaların hammaddesi olan ahşabı üreterek bir sanat gibi işlemektedir. Unutmayın ki, bir gelecek inşa ederken en çok ihtiyacımız olan şey elbette ki sağlıktır. Bu sağlıkta günümüz şartlarında doğallıktan geçmektedir. Her an elimizin altında olan veya uzun süreli olarak kullandığımız mobilya ya da bu şekilde park alanlarımızı doğal olandan seçer bu standartlarda kullanmaya devam edersek hem uzun süreli keyifli zamanlar geçirebilir hem de sağlığımızı en üst seviyede muhafaza etmeyi başarabiliriz.