AHŞAP NASIL GERİ DÖNÜŞTÜRÜLÜR? | Ayancık Ahşap

AHŞAP NASIL GERİ DÖNÜŞTÜRÜLÜR?

Ahşap, doğanın her alanda kullanılması için insana vermiş olduğu en büyük nimetlerin başında geliyor. Sadece mobilya malzemesi olmaktan çıkan ahşap tüm hayatımız boyunca kullanılan her malzememizde neredeyse kullanılıyor. Bu kadar kullanışlı olan bir malzeme sonrasında ne oluyor? Elbette ki doğaya geri kazandırılıyor. 

Geri dönüşümde en çok kullanılan malzemelerden olan ahşap nasıl geri dönüştürülüyor?

Ahşabın geri dönüşümü sık olsa da kişilere vurulduğu zaman oldukça düşüktür. Özellikle ahşap mobilyalar çok uzun yıllar boyunca sağlam ve hasar almadan kullanılacağı için kullanıcı geri dönüşüme ihtiyaç duymayacaktır. Peki ya ihtiyaç duyulan geri dönüşüm nasıl gerçekleşmektedir? Öncelikle toplanılan ahşap malzemeler, ahşabın atıklarından ayrılıp saf olarak dönüşüme katılmalıdır. Bu nedenle de toplanan geri dönüşüm ahşapları irili ufaklı maddelerden ayrıştırılmak üzere sensörlü makineden geçirilir. Böylece geri dönüşüme katılmak için saf materyal elde edilmiş olur. Daha sonrada özel makineler ile geri dönüşüm işlemi gerçekleştilmeye başlanır.

Ahşap Geri Dönüşümün Faydaları Nelerdir?

Hepsinden önce geri dönüşüm israfı önlemekle birlikte doğayı da koruyucudur. Biriktirilen geri dönüşüm malzemeleri doğaya karışmadığı için doğanın dengesini bozmamaktadır. Özellikle ahşap geri dönüşümü ile gelecekte kesilecek ağaçların önüne geçilmiş olur. Ahşap geri dönüşüm sayesinde doğaya zarar verilmemiş olur ve aynı zamanda da çevre kirliliği önlenmiş olur.

Sadece ahşap değil diğer tüm malzemeler geri dönüşüm için uygun bir alanda toplanırsa, çevreye yayılacak olan atıklar azalır ve bu sayede gelecek nesillerimize çok daha temiz ve yaşanabilir bir doğa bırakabiliriz.