AHŞAP MOBİLYANIN AVANTAJ VE DEZAVANTAJLARI | Ayancık Ahşap

AHŞAP MOBİLYANIN AVANTAJ VE DEZAVANTAJLARI

Ahşap Mobilyanın Avantaj ve Dezavantajları

Tamamen doğal olan ahşap malzemeler çok uzun zamandır mobilyacılık sektöründe kullanılmaktadır. Ve hatta bakıldığı zaman mobilyacılık sektörünün de temelini oluşturuyor diyebiliriz. Genel anlamı ile bakıldığında hem mobilyanın bütünün de kullanılabilen hem de detay halinde kullanılan bilen ahşabın, avantaj ve dezavantajları bulunmaktadır. 

Ahşaptan yapılan mobilyalar, az işlendikleri için ahşap malzemesinin doğallığını fazlasıyla korur. Bu da masif ahşaptan yapılan mobilyanın, daha kaliteli olmasını sağlar.

Ahşabın Avantajları:


Malzemenin Ömrü: Ahşap oldukça sağlam ve kaliteli bir malzemedir. Bu nedenle de seçilen ahşap mobilyalar oldukça uzun yıllar kullanılabilir. Seçeceğimiz ve satın alacağınız ahşap mobilyalar, sizi çok uzun yıllar maliyetten koruyacaktır.

Nem: Ahşap doğal olması nedeni ile doğal nem dengesini koruyan bir malzemedir. Ağaçtan yapılan ahşap, ağacın içinde halihazırda olan su sayesinde, nem oranını etkilemekte ve dengede tutmaktadır.


Bakteri ve Böcek Oluşumu: Ahşap, bakteri ve böcek üretimi gibi negatif özellikleri içinde barındırmaz. Sentetik olarak yapılan kumaşlardan yüzlerce kat daha sağlıklı olan ahşap evinizdeki tüm sağlık standartlarını yükseltecektir.
 

Geri Dönüşüm: Doğal bir malzeme olduğu için üretiminde çevreye çok az daha zarar verir. Ve aynı zamanda ahşap, geri dönüşümlü olma özelliği bulunan bir yapı malzemesidir.

Ahşabın Dezavantajları: 


Maliyet: Diğer mobilya hammaddelerine göre biraz daha maliyetli olabilir. Ancak uzun yıllar sağlam bir şekilde kullanılma özelliği bulunduğu için ilk seferde vermiş olduğunuz para, diğer yıllarınızda vereceğiniz miktarı yok etmektedir.

Ağır Malzeme: Ahşap ağır bir malzemedir. Bu nedenle de bütünü ile ahşaptan oluşmuş mobilyaları kaldırmanız oldukça zordur.

Bakım: Ahşap mobilyalar, bakım gerektiren ve özenli kullanılması gereken ürünlerdir. Yıllık olarak gerekli bakımlarının özenli bir şekilde yapılması gerekir. Eğer ahşap mobilyalarınıza gerekli özeni gösterir ve bakımlarını yaptırırsanız, mobilyalarınızın ömrünü daha da uzatırsınız.