AHŞAP MOBİLYA TEMİZLİĞİNİN DETAYLARI | Ayancık Ahşap

AHŞAP MOBİLYA TEMİZLİĞİNİN DETAYLARI

Mobilya modelleri yaşam alanlarımızı güzelleştiren ve kullanım açısından bizlere ergonomi sağlayan ürünlerdir. Dekorasyonların vazgeçilmez parçası olan mobilya modelleri, her ne kadar dayanıklı olsa da belirli aralıklar ile temizlenmelidir. 

Suntalam  ve MDF Kaplama Temizliği;

Mobilya malzemesi lam kaplama ise sunta ya da mdf olması önemli değildir çünkü suntalam ve mdflam yüzeyi aynı malzemeden imal edilmektedir. Lam kaplama laminata benzer ancak laminat daha mukavemetlidir bu açıdan ikisi karıştırılmamalıdır. Suntalam ve mdflam mobilyaların temizliğinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta şudur; Lam kaplamaların kenarları PVC yapıştırmadır. Normalde lam malzeme üzerinde su kalsa dahi bir problem olmaz ancak pvc kenarlarından giren su sızıntısı malzemenin şişmesine ve zamanla çürümesine neden olacaktır. Dolayısıyla temizlikte mutlaka pvc yapıştırma kısmında ıslaklığın kalmadığından emin olun.

Ahşap Mobilya Temizliği;

Lake ve kaplama olarak ahşabı ikiye ayırmak mümkün. Genellikle tavsiye edilen mikrofiber bezlerden çok yumuşak bezler ile temizlik yapılmalı ve kimyasal hiçbir şey kullanılmamalıdır.