AHŞAP İŞLEMEDE EMNİYET KURALLARI | Ayancık Ahşap

AHŞAP İŞLEMEDE EMNİYET KURALLARI

1- EMNİYETLİ GİYSİLERİNİZ HER ZAMAN YANINIZDA OLSUN VE KULLANIN !

Emniyet kurallarına uyduğunuz zaman ağaç işlemek hem mesleki olarak hem de hobi açısından çok daha güvenli ve eğlenceli bir hale gelir. Ahşap işlemenin en önemli güvenlik kuralı uygun ekipmanlar ile çalışmak ve düzgün bir şekilde giyinmektir. Frezeler ve elektrikli planyalar gibi çok fazla gürültü çıkaran aletler için kulaklarını korumalı, yüzey uygulaması yaparken de lateks eldiven kullanmalısınız. Diğer bir taraftan ise en önemli ihtiyacınız emniyet gözlüğüdür.

2- ALETLERİN BIÇAKLARINI DEĞİŞTİRİRKEN FİŞİ ÇEKİN

Elektrikli bir el aletinin bıçağını veya diğer sivri ucunu değiştirmek istediğiniz zaman, mutlaka elektrikli aletinizi fişini çekin ya da elektrik kontağını kesin. Basit gibi görünen bu kural hayat kurtarıcıdır.

3- TEK BİR UZATMA KABLOSU KULLANIN 

Ağır hizmet kablosu olarak adlandırılan büyük uzatma kabloları sizin daha çok işinize yarayacaktır. Hem sistematik olarak hem de kullanış açısından çok daha avantajlı olan uzatma kabloları kullanmalısınız.

4- ÇİVİLERİ, VİDALARI VE METALLERİ KONTROL EDİN

Ahşap üzerinde işlem yapmadan önce, yüzeyi kontrol etmek sizin için çok daha güvenli olacaktır. Yüzeyinizde; çivi, vida, zımba gibi batıcı ve delici ürün olup olmadığını kontrol edin. 

5- DİKKATİNİZİ DAĞITMAKTAN KAÇININ 

Dikkat dağıtıcı şeyler günlük yaşamın bir parçasıdır. Ancak ahşap işlemleri yapılırken oldukça dikkatli olmanız ve ince bir işçilik çıkarmanız gerekiyor. Özellikle elektrikli aletler kullanırken dikkatinizin dağıldığı anda emniyet açısından elektrikli aletin gücünü kesiniz.