Ahşap'ın Korunması | Ayancık Ahşap

Ahşap'ın Korunması

Tahta farklı iklim koşullarına dayanır. İşlem görmüş tahtalar temellerde dahi kullanılabilir. Özel boyalar ile yangın direnci arttırılabilir. "Emprenye" edilerek, yani kimyasal sıvılarla işleme sokularak çürüme ve böcek tahribatı tamamen önlenebilir. 

Montaj insan gücü ile yapılabilir ve hava koşullarında etkilenmez. Aşırı sıcak ve soğuk, yağmur, kar; ahşap hariç tüm yapı uygulamalarını etkiler. Montajdan hemen sonra tam yükleme yapılabilir.

Böylece sağlamlığı denetlenebilir. İş bittiğinde yükünü almış yapı ayakta ise hep ayakta kalacaktır. Sonradan ortaya çıkan kaynak hatası, eksik demir konulması, kalıbın erken alınması gibi hayati sonuçları olan, benzer yüzlerce imalat kusurunu taşıma riski sıfıra yakındır. Ahşap yapı söküldüğünde yeniden kurulabilir. Onarım ve plan değişikliği çok kolaydır.

Bireysel müdahale olanağı verir. Ahşap kendi çevresi ile kimyasal dengededir, etkilenmez ve etkilemez. Ahşap enerji dostudur.İmal edilirken ve inşaa edilirken diğer yapı malzemelerine göre çok daha az enerji kullanır. Ahşap evi ısıtmak için de çok daha az enerji harcanır.