AHŞAP GÜNÜMÜZE KADAR NASIL ULAŞTI? | Ayancık Ahşap

AHŞAP GÜNÜMÜZE KADAR NASIL ULAŞTI?

Ahşap Günümüze Kadar Nasıl Ulaştı?


Ahşabın kullanım alanlarının ve kullanım şekillerinin çok eski dönemlere hatta milattan öncesine kadar uzandığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu kadar değerli ve önemli olan yapı malzemesi ahşap, hayatımızın her alanında varlığı uzun süredir korumaktadır. Özellikle 1. Dünya Savaşı sırasında silah malzemesi olarak kullanılan çelik, demir gibi madenler daha sonraları da tükenme seviyesine geldiğinden dolayı, ahşabın bu dönemlerde de etkisi artmaya başlamıştır.
Sıcağa ve soğuğa dayanıklı olan aynı zamanda da darbe ve diğer dış etkenlerden çok fazla etkilenmeyen ahşap, dünya savaşı sırasında suni reçine tutkalının icadı ile artık bir ev yapı malzemesinden çok mobilya iskelet malzemesi haline gelmiştir.


Mimarinin ve tasarımın özgürleşmeye başladığı dönemlerde ahşap, mobilyaların içinden çıkarak daha çok dışlarına etki etmeye başlamıştır. Temeli eskilere dayanan ahşabın, mobilyalarda sıklıkla kullanıldığını hepimiz görmekteyiz. Hem sağlık açısından hem de görsellik açısından pozitif yönde artıları bulunan ahşap malzemesi; yemek odasından tutun da çocuk odasına kadar dekorasyon ürünün de kullanılmaktadır.

 

Ayancık Ahşap Bu Güne Nasıl Ulaştı?


Karadeniz’in küçük bir kasabasında başlayan maceramız, en az ahşabın tarihi kadar ihtişamlıdır. 1925 yılında Alman sermayesi ile hayat bulan Ayancık Ahşap, yapmış olduğu tasarımlar ve farklı üretimler ile yurt dışına ve yurt içine ahşabı tanıtmış aynı zamanda da Türkiye’nin global olarak açılmasını sağlamıştır.
Tasarımların ve ahşabın ne kadar değerli olduğunu farkında olan Ayancık Ahşap, her zaman sağlık ve insandan yana olduğu için kendisini bu alanda geliştirerek en iyisi olması için uğraşmıştır diyebiliriz.


Sizler de ahşabın en kaliteli haliyle tanışmak istiyorsanız ve özel projeler ile ahşabın hayatınızın her alanına girmesini istiyorsanız, Ayancık Ahşap ailesini ziyaret edebilirsiniz. Unutmayın ki, doğal olan her zaman güzel değildir ama güzel olan her zaman Ayancık’tan çıkan doğaldır.