AHŞAP EV YAPTIRMAK İÇİN 5 NEDEN NEDİR? | Ayancık Ahşap

AHŞAP EV YAPTIRMAK İÇİN 5 NEDEN NEDİR?

Şehir hayatından uzak; sessiz ve sakin bir ev hayali hemen hemen herkesin en büyük isteği. Peki ya şehirden uzak bir ev dediğiniz zaman ilk aklınızda ne canlanıyor. Eşsiz ve büyüleyici güzellikteki bir ahşap ev ise gelin birlikte “ahşap ev seçmeniz için 10 neden nedir ve ahşap evlerin avantajları nelerdir?” öğrenelim.

 

  1. Ahşap Çevre Dostu Bir Malzemedir

Ahşabın hammaddesi ağaçlardır. Doğaya zarar vermeden, doğa dostu bir ev sahibi olmak istiyorsanız ahşap evi tercih etmelisiniz. Hem ülkemizde hem  yurt dışında denetim altında bulunan endüstriyel ormancılık, ahşap kullanımın doğaya bir zarar vermediğinin kanıtı.

 

  1. İlk Günkü Gibi Uzun Ömürlü

Kaliteli bir ahşaptan yapılmış olan beton bir inşaattan çok daha dayanıklı çok daha uzun süre bakıma muhtaç olmadan kullanılabilir. Doğanın en büyük armağanlarından biri olan ahşap malzemeler, düzgün bir inşaat yüzyıllar boyu ayakta kalmayı başaran evlere dönüşebilir. 

 

  1. Doğal Afetlere Karşı Dayanıklıdırlar

Deprem, sel gibi birçok doğal afet türü bulunuyor. Her an olabilecek bu doğal afetler için üst düzey bir korumadan başka yapabileceğimiz bir şey bulunmuyor. Peki ya evlerimiz ile bu korumayı nasıl yapabiliriz? Ahşap evler ile. Sağlam ve dirençli malzemelerin başında bulunan ahşap, doğal afetlere karşı en önemli korunağınız olacaktır.

 

  1. Yalıtım Açısından Önemi Büyük

Ahşap malzemesinin en büyük özelliği her mevsimde kullanılabilir olması ve her mevsim koşullarına ayak uyduruyor olabilmesidir. Yaz sıcağını geçirmeyen ve kışında soğuğu içinde hapseden ahşap, her iklim şartına uygun olarak değişkenlik gösterir. Bu nedenle de ahşap evlerinizde ekstra bir yalıtım sistemi yaptırmanıza gerek kalmaz. 

 

  1. Ekonomiktir

Ahşap evler diğer yapılara göre çok daha ekonomiktir. Özellikle son zamanlarda sıkça rastladığımız prefabrik ahşap evler, hem kısa sürede inşa edilir hem de betonarme yapılara göre çok daha uygun fiyatlıdır.