AHŞAP ÇOCUK PARKI | Ayancık Ahşap

AHŞAP ÇOCUK PARKI

Kentleşmenin artması, her yerin binalar içinde kalması çocukların ciddi anlamda yaşam alanlarını daraltmıştır. Çocukların rahatça oyun oynayabilecekleri alanların olması içinse çocuk parklarına ihtiyaç duyulmaktadır. Çocukların enerjilerini atması ve fiziksel becerilerini geliştirmesi için oyun oynamaları son derece önemlidir. 

Oyun parklarında buluşan çocuklar, en iyi dakikalarını arkadaşları ile geçirirler. Böylece insanların en temel özelliklerinden biri olan anlaşma, birbirleri ile bağlantı kurma, paylaşım özelliklerini ilk oyun alanlarında öğrenirler. Çocuklar için oldukça önemli olan park oyun alanları ise çok dikkatli, çocuk sağlığına ve fiziksel yapısına uygun olarak dizayn edilmelidir. Çocuk oyun parkları tasarlanırken güvenlik kuralları ön planda tutulmalıdır. Bu güvenlik kuralları uluslararası standartlarla belirlenmiştir. 

Son dönemlerde ülkemizde de sıklıkla kullanılan ve çocuklar için özel bir alan oluşturan ahşap parklar, gerekli boy, yükseklik ve özelliklerde tasarlanarak üretilmekte ve bu sayede de çocukların temel motor becerilerine katkı sağlamaktadır. 

Ahşap malzemeler yeni teknolojik gelişmelerle birlikte farklı şekillerde üretilebilmekte ve tasarlanabilmektedir. Çeşitli tasarımlarla çocuk oyun parkları da üretilmektedir. Bu nedenle de belediyeler aracılığı ile ahşap oyun parkları ilçelere yapılmaktadır.