AHŞAP NEDİR? HANGİ ALANLARDA KULLANILIR? | Ayancık Ahşap

AHŞAP NEDİR? HANGİ ALANLARDA KULLANILIR?

Ahşap, dünya var olduğundan beri en çok tercih edilen ve en çok kullanılan yapı malzemelerinden birisidir. Aslında hayatımızın her alanında görmüş olduğumuz ve yeni her alanında kullanmış olduğumuz ahşabı neyden yapıldığını ve başka nerelerde kullanıldığını pek düşünmeyiz. Bu nedenle de bu blog yazımızda, ahşap nedir ve kullanım alanları nelerdir? sorularının cevaplarını birlikte arayacağız. 

Ahşap Nedir?

Ağaçtan elde edilen bir yapı malzemesidir. Organik esaslı bir yapı malzemesi olan ahşap lifli, heterojen ve aynı zamanda anizotrop bir dokuya sahiptir. İnsanoğlu tarafından eski çağlardan beri en çok kullanılan yapı taşlarından biridir. Depreme ve farklı iklim koşullarına dayanmasından dolayı sıkça tercih edilir.

Aynı zamanda da montajı da insan gücü tarafından kolayca yapılmasından dolayı özellikle mobilya alanında sıklıkla kullanılmaktadır.  Odunsu bir dokusu olmasından dolayı bitki dokularına göre daha dayanıklıdır. Çevre ile kimyasal bir denge içinde olduğu için ahşap çevreye herhangi bir zarar vermez ve tamamen doğa ile uyum içinde olarak kullanılır.

Dekorasyon Ürünlerimiz

Size olarak doğal ahşaptan tasarlanarak üretilen "dekorasyon ürünlerimiz" hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. %100 doğal ve sağlıklı ahşap ürünler Ayancık Ahşap kalitesi ile sizlerle.