Ahşabın Suya ve Neme olan Etkisi | Ayancık Ahşap

Ahşabın Suya ve Neme olan Etkisi

Ahşabın Suya ve Neme olan Etkisi

Ahşap içinde barındırdığı su, nem ve rutubet ile var olmaktadır. Hammaddesi olan ağacın tüm genetik kodlarını üstünde taşıyan ahşap, hangi mobilyada ve nasıl kullanılmıştır diye araştırılmalıdır. 

Ahşap su emme özelliği ile mobilya sektöründe en fazla kullanılan malzemelerin başında gelmektedir. Ahşabın ana maddesi zaten ağaç olduğu için ve ağacın lifli yapısından dolayı, ağacın içerisinde de su ve rutubet bulunmaktadır. Hatta bu su, nem ve rutubet orası sanıldığı aksine oldukça yüksektir ve ağacın cinsine göre %50’lere kadar artmaktadır. Örneğin bir ağaçta bu oran %10 iken kavak ağacında bu oran %60’dır. Tüm bunlarla birlikte yapılan belli başlı işlemler ile nem ve ahşabın etkileşimleri en aza indirgenebilir. 

Dışarıdan gelen “ahşap ev dekorasyon ürünlerimde problem çıktı”, “rutubetten ahşap maşam çürüdü” gibi şikâyetler hemen hemen herkesin kulağına gelmiştir. Ve bu şikâyetler neticesinde de insanlar ahşaba negatif olarak yaklaşmış ve ev mobilyalarında kullanmaktan kaçmışlardır. Tüm bunlar doğru olmakla birlikte sıfıra indirgenmesi imkânsız değildir. Her ağaç yani her ahşap her mobilya için uygun değildir. Bu nedenle de seçmiş olduğunuz ahşap mobilyanın, tasarımına, işlenmesine ve hangi ağaçtan yapıldığına dikkat etmeniz gerekmektedir.

İnsanlık tarihinin en eski ve en kullanışlı, sağlıklı inşaat- dekorasyon malzemesi olan ahşap, kolay işlenen, ucuz ve dayanıklı malzemedir. Aynı zamanda da su, nem, rutubet, bakteri, mantar gibi düşmanları bulunduğu söylenen ahşap aslında en sağlıklı olan yapı malzemesidir. Sıcağı ve soğuğu geçirmeyen aynı zamanda da elektriği iletmeyen bu yapı malzemesi; mermer, beton ya da diğer mobilya malzemelerinden daha kullanışlı bir haldedir.

Önemli olan almak istediğiniz mobilyanın hangi ağaç ahşabından yapıldığını bilmek ve bu konuda profesyonel bir destek almaktadır. İşte kurulduğu andan itibaren ülkemizin güzelliklerini ve doğasını bize sunan Ayancık Ahşap, hem ahşap dekorasyonları hakkında bize fikir verirken hem de ahşabın en ince detaylarını bize aktarmaktadır.

Sizlerin de aklında en ufak bir soru işareti kalmaması için ve aynı zamanda da sağlıklı bir yaşam sürmeniz için uğraşan Ayancık Ahşap ile iletişime geçerek aklınıza takılan tüm soruları sorabilirsiniz.